2009. március 21., szombat

Éljen, éljen!

Sose gondoltam, hogy egyszer blogolni fogok, a naplóírás sem jött be korábban, ez talán bejön...

2009. márc. 20-a van (ez lehet, hogy látszik is majd), nem különösebben izgalmas nap vége (lassan a köv. nap hajnala), hacsak nem vesszük tekintetbe a délelőtti hajó-kihozatalt Bp-ről Verőcére ("Kíílbót" evezős hajó, restaurálás alatt!), és kaptunk egy klassz kis (nagy!) matracot, ami a jövendőbeli ágy lényeges darabja lesz.

Tegnap volt az idei első zenetanári koncertünk Gödön, ami egész jól sikerült. Ha majd egyszer lesz honlapom, felteszem a korábbi koncertek műsorát is. Én a magam részéről igyekeztem megemlékezni kedvenc zeneszerzőm, Olivier Messiaen születésének centenáriumáról, és ezért 2 Messiaen-művel készültem(-tünk) a koncertre. (Quattour-VIII.: Louange á l'Immortalité de Jesu és a Rondeau), kapcsolván ehhez még Debussy: Lenhajú lány c. művét (klar.+zg.) melyet Kolláth András nagybecsű kollégámmal vezettünk elő; a Lounage hegedűszólamát Gecséné Szitha Márta játszotta. Természetesen a többi kedves kollégám is fellépett, de ezt most nem részletezném; mindenki szenzációs volt ;-) A tanári nőikar énekelt még egy Bárdos: Menyecske c. kórusművet, melynek a zongorakíséretét 3-4 nap alatt kellett megtanulnom (munka mellett, otthon meg még nincs hangszerem, mert nem hoztuk ki Pestről). Végül sikerült is, a vége felé egyszerűsítettem le egy kicsit; jól oda lett téve minden, jól szólt ;-)
Végül még interjút is kellett adnom a helyi TV-nek a koncert kapcsán, amely azért volt izgalmas, mert még sohasem adtam interjút egyetlen TV-nek sem (sose kértek fel még ilyenre :-) Talán ehhez képest egész jól sikerült, jó lenne majd visszanézni a koncerttel együtt.

Hála Istennek, nagyjából befejezettnek lehet nevezni a kéglit, ahol lakunk. Kb. 4 évig készült és még vannak ugyan kisebb-nagyobb hiányosságok, de azért elmondható, hogy javarészt befejeztük az építkezést. A koronát a tetőtéri fürdőszoba elkészülte tette rá a dolgokra, és persze a lépcsőfeljáró korlátja.

Holnap (ma) nagy esemény lesz itt a faluban, ugyanis alapkőletétele lészen egy új templomnak: a Kárpát-Haza Templomnak.

Egyelőre ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése